Grillad Kyckling med Blomkålsris och Cashewnöt Sås


En läcker rätt som går bra att packetera ihop och äta med händerna!

4 portioner

 Ingredienser
3 Kycklingfiléer
Oprocessat Salt
1 gul Lök, finhackad
1 stort Blomkålshuvud, grovt rivet
2 Morötter, grovt rivna
2-3 Vitlöksklyftor, rivna
1 Lime, juicen av

Sås
2 dl Cashewnötsmör
2 dl Kokosgrädde
Ca 2 tsk Honung, kan uteslutas
Oprocessat Salt

Tillbehör: Salladsblad, Cashewnötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader och grill. 
2. Skär kycklingfiléerna i tunnare bitar. Lägg på galler och salta. Grilla på båda sidorna tills de fått fin färg. Låt svalna och strimla i mindre bitar.
3. Fräs upp lök blomkålsriset och morötterna i stekpanna försiktigt. Tillsätt vitlök och lime på slutet.
4. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp.
5. Servera blomkålsriset blandat med kyckling i ett salladsblad. Häll sås över och strö över hackade cashewnötter.