Kyckling Satay med Mandelsmörsås


4 Portioner

Ingredienser
600 g Kycklingfilé
1 msk Ingefära, riven
1 tsk Gurkmeja
0,5 tsk Koriander
2-3 Vitlöksklyftor, rivna
3 msk Kokosolja, smält
Oprocessat Salt

Träspett

Sås
1 dl Mandelsmör
2 dl Vatten
1 Lime, saften av
2 Vitlöksklyftor, rivna
1 msk Honung, kan uteslutas
Oprocessat Salt

Gör så här
1. Skär kycklingfilén i strimmor och lägg i en skål.
2. Blanda resten av ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl. Ställ i kylskåp och låt marinera i ca 3 timmar.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Trä upp kycklingen på grillpinnar. Stek eller grilla spetten i ugnen ca 5 minuter på varje sida.
5. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och värm tills mandelsmöret smält. Servera med kycklingspetten.
.