6 portioner
Ingredienser
1 Vitkålshuvud
Kokosolja att steka i
Kokosolja att steka i
800 g Köttfärs
3 msk Kokosmjöl
2 dl Köttbuljong
2 Ägg
1 Gul Lök, finhackad
Oprocessat Salt
Smält Kokosolja, smör eller ghee och ev lite honung till pensling
5 dl Köttbuljong
2 Lagerblad
Sås
3 dl Sky
4 Äggulor
Serveringsförslag: Rårörda Lingon, Syrad Gurka
Gör så här
1. Skär ut stocken på vitkålshuvudet och förväll det i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Ta bort blad efter hand som de lossnar.
2. Ta upp det ur vattnet och ta försiktigt loss resten av bladen. Skär bort mittnerven och lägg åt sidan.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Blanda köttfärs med kokosmjöl, köttbuljong, ägg, lök och salt. Låt svälla 10 minuter.
5. Klicka ut smeten på kålbladen och rulla ihop dem till täta, fina dolmar. Lägg i smord, ugnssäker form.
6. Pensla med smält fett och eventuellt lite honung.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.
8. Tillsätt köttbuljong och lagerblad.
9. Sänk värmen till 150 grader.
10. Bräsera ytterligare 30-40 minuter. Ös kontinuerligt.
11. Koka upp sky och äggulor försiktigt tills strax innan det börjar koka. När såsen är tjock är den klar. Servera kåldolmarna med sås, lingon och syrad gurka.
3 msk Kokosmjöl
2 dl Köttbuljong
2 Ägg
1 Gul Lök, finhackad
Oprocessat Salt
Smält Kokosolja, smör eller ghee och ev lite honung till pensling
5 dl Köttbuljong
2 Lagerblad
Sås
3 dl Sky
4 Äggulor
Serveringsförslag: Rårörda Lingon, Syrad Gurka
Gör så här
1. Skär ut stocken på vitkålshuvudet och förväll det i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Ta bort blad efter hand som de lossnar.
2. Ta upp det ur vattnet och ta försiktigt loss resten av bladen. Skär bort mittnerven och lägg åt sidan.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Blanda köttfärs med kokosmjöl, köttbuljong, ägg, lök och salt. Låt svälla 10 minuter.
5. Klicka ut smeten på kålbladen och rulla ihop dem till täta, fina dolmar. Lägg i smord, ugnssäker form.
6. Pensla med smält fett och eventuellt lite honung.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.
8. Tillsätt köttbuljong och lagerblad.
9. Sänk värmen till 150 grader.
10. Bräsera ytterligare 30-40 minuter. Ös kontinuerligt.
11. Koka upp sky och äggulor försiktigt tills strax innan det börjar koka. När såsen är tjock är den klar. Servera kåldolmarna med sås, lingon och syrad gurka.