Gulaschsoppa med Gremoulata och syrad Grädde


Mustig och smakrik soppa som ursprungligen kommer från Ungern. Vill man ha en mildare smak kan man helt utesluta alla kryddor. För en hetare soppa kan man hacka i lite färsk chili.

8 Portioner

Ingredienser
1 kg Högrev
2 Gula Lökar, hackade
2 Vitlöksklyftor, hackade
Kokosolja, Smör eller Ghee att steka i
1,5 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipeppar
1 tsk Kummin, mald
1 l Köttbuljong, gärna på oxsvans
400 g Tomater, mixat till puré
350 g Kålrot, tärnad
1 stor Morot, tärnad
1 Citron, saften av
Oprocessat Salt

Serveringsförslag: Gremoulata och Syrad Grädde

Gör så här
1. Tärna köttet. Blanda bitarna med 0,5 msk salt.
2. Fräs löken lätt i en stekpanna. Tillsätt paprikapulver, chilipeppar och kummin. Fräs ytterligare en liten stund. Lägg över i en gryta.
3. Bryn köttet lätt i fett i omgångar. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt buljong och tomatmixet. Låt sjuda under lock 1-2 timmar.
5. Tillsätt kålrot och morot och låt sjuda ytterligare ca 10-15 minuter under lock. Smaka av med citronsaft och salt. Servera med gremoulata och en klick syrad grädde!