Mustig och smakrik soppa som ursprungligen kommer från Ungern. Vill man ha en mildare smak kan man helt utesluta alla kryddor. För en hetare soppa kan man hacka i lite färsk chili.
8 Portioner
Ingredienser
1 kg Högrev
2 Gula Lökar, hackade
2 Vitlöksklyftor, hackade
Kokosolja, Smör eller Ghee att steka i
1,5 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipeppar
1 tsk Kummin, mald
1 l Köttbuljong, gärna på oxsvans
400 g Tomater, mixat till puré
350 g Kålrot, tärnad
1 stor Morot, tärnad
1 Citron, saften av
Oprocessat Salt
Serveringsförslag: Gremoulata och Syrad Grädde
Gör så här
1. Tärna köttet. Blanda bitarna med 0,5 msk salt.
2. Fräs löken lätt i en stekpanna. Tillsätt paprikapulver, chilipeppar och kummin. Fräs ytterligare en liten stund. Lägg över i en gryta.
3. Bryn köttet lätt i fett i omgångar. Lägg över i grytan.
4. Tillsätt buljong och tomatmixet. Låt sjuda under lock 1-2 timmar.
5. Tillsätt kålrot och morot och låt sjuda ytterligare ca 10-15 minuter under lock. Smaka av med citronsaft och salt. Servera med gremoulata och en klick syrad grädde!