Blomkålsbröd


Blomkålsbröd kan användas till goda dipsåser, som tillbehör till mat eller pizza- och hamburgerbröd.

Ingredienser
1 Blomkålshuvud, grovt rivet
2,5 dl Parmesanost, riven
2 Äggvitor
1 tsk torkade Örter (Basilika, Timjan, Oregano, Rosmarin, Mejram t ex)
1 tsk Vitlökspulver
1 nypa Oprocessat Salt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ånga blomkålen i ca 10-15 minuter. En sil över en kastrull med vatten går bra. Låt svalna och rinna av i en sil.
3. Mixa alla ingredienser till en slät smet.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Förbered ännu en plåt med bakplåtspapper.
6. Ta ut och vänd över brödet till den andra plåten. Grädda på andra sidan tills den fått fin färg, ca 5-10 minuter.
7. Låt svalna och skär upp.