Hallon- och Ingefära Kvass



Kvass är en populär dryck i Ryssland och Baltikum. Traditionellt görs den på mörkt bröd som får jäsa. Smaken påminner om Svagdricka. Här görs Kvass med Vassle som startkultur. Man kan blanda i vilken kombination av frukt, bär eller grönsaker som man vill.

Ingredienser
1 Äpple med skal och kärnhus, skivat
1 tsk Ingefära, riven
1,5 dl Hallon
ca 0,5 dl Vassle
Vatten
1 msk Honung, kan uteslutas

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser i en glasburk, ca 2 liter. Fyll på med vatten så att det täcker. Sätt på lock.
2. Låt stå i rumstemperatur i 5-10 dagar. Se till att frukt och bär täcks helt av vätskan hela tiden. 
3. Placera i kylskåp. Låt gärna stå i ett par dagar. Sila sedan upp och drick.