Syrade Aprikosremmar


Nyttigt godis som är gott! De här syrliga remmarna är fullspäckade med goda bakterier. Receptet kräver en ugn eller en dehydrator som klarar att hålla 40 grader. Stiger temperaturen riskerar man att de goda bakterierna dör.

Ingredienser
1-1,5 kg Aprikoser eller annan ekologisk frukt
1 tsk Oprocessat Salt
1-2 msk Honung
2 msk Vassle

Gör så här
1. Kärna ur och mixa aprikoserna i en mixer. Skalet kan vara kvar.
2. Häll upp i en glasburk och tillsätt salt, honung och vassle. Sätt på lock.
3. Låt stå mörkt i rumstemperatur i 5-10 dagar. Kontrollera med jämna mellanrum ifall det är färdigsyrat.
4. Lägg bakplåtspapper på plåtar eller i dehydratorn. Bred fruktkrämen över i ett jämnt lager. Är krämen för tunn kan man filtrera den genom en saftsil så att den blir tjockare. Låt torka i 40 grader i 8-24 timmar. Fruktremmarna är färdiga när de är torra och inte längre klibbar. 
5. Klipp i remsor och förvara i lufttäta burkar.